Почели од Дебељака: 2,5 милиона КМ за бољу електро мрежу

Више хиљада становника ширег подручја Бање Луке имаће знатно квалитетније снабдијевање електричном енергијом, након што је „Електрокрајина“ започела велики пројекат реконструкције и модернизације електродистрибутивне мреже, вриједан више од 2,5 милиона КМ.

  • Трогодишњи пројекат у првој фази подразумијева подизање нових бетонских стубова и постављање нових проводника на четири далеководна правца и 39 нисконапонских трафо-подручја , чиме ће више хиљада купаца у Бањој Луци добити далеко квалитетније снабдијевање електричном енергијом – кажу у „Електрокрајини“.

Како истичу, пројекат је спроведен у Дебељацима, тренутно се ради на подручју Пријечана, а биће настављен и насељима Чесма и Мађир. У Пријечанима је недавно, упоредо са радовима на електро мрежи, завршена и друга диноица нове саобраћајнице, а у посљедње три године, у изградњу овог пута и санацију великог клизишта уз Врбас, уложено више од два милиона КМ.

  • У другој фази пројекта радиће се на измјештању мјерних мјеста (бројила) из објеката потрошње и уградњи бројила са даљинским очитавањем електричне енергије што ће довести до поузданијег и економичнијег обрачуна потрошње електричне енергије и значајног смањења дистрибутивних губитака – наводе из „Електрокрајине“.