Почели бетонски радови на мосту у Топлицама

У оквиру градње новог моста у Српским топлицама, јуче је почело бетонирање потпорних зидова на лијевој обали Врбаса.

У досадашњем току радова, изграђени су приступнни путеви до воде на обје стране обале и почеле су припреме за градњу темеља за будуће стубове моста.

С обзиром на интензитет радова и радне машине које раде на обје стране Врбаса, апелује се на возаче да обрате посебну пажњу приликом проласка овог градилишта.

-Радови се изводе и на лијевој и десној обали Врбаса с тога апелујемо на возаче да буду пажљиви јер је на градилишту већи број камиона и радних машина- наглашавају у Одјељењу.

Градња новог моста распона од 65 и ширине 11 метара почела је 12. фебруара. Поред двије саобраћајне траке по три и по метра, биће изграђене и пјешачке стазе ширине по два метра. Значајни радови се односе на приступне саобраћајнице, проширење улазно-излазних трака на магистралном путу, те уређење обалоутврде.

Пројектом је предвиђено да мост буде грађен системом конзолне градње од челика и бетона као спрегнута конструкција. На овај начин градње пројектанти су се одлучили због конфигурације терена и изузетно уског простора на којем се налази градилиште.

Нови мост примарано ће бити намијењен за теретни саобраћај, с обзиром на то да ће преко њега циркулисати теретни саобраћај у правцу Источног транзита.

 default

default