Почела темељна обнова више улица на градском подручју

Оштећене саобраћајнице у више улица на ужем градском подручју биће темељно обновљене ових дана, изјавио је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић. Он је истакао да сe тренутно ради у самом центру града, тачније у Улици Ивана Фрање Јукића која је у знатној мјери била оштећена.

– Бањалучани могу видјети да се тренутно санира комплетна саобраћајница у Улици Ивана Фрање Јукића у центру града, а са њеном санацијом смо морали сачекати док се не заврши изградња стамбено-пословног објекта у овој улици. Сада се поставља потпуно нови асфалтни слој, а биће урађен и дио тротоара. Такође, у току је замјена асфалтног слоја на саобраћајници у Улици Триве Амелице, а након тога ће услиједити и изградња монтажне кружне раскрнице код некадашње “Мљекаре”. У Крфској улици, прије постављања монтажног кружног тока, замијенићемо асфалт на том дијелу саобраћајнице. Предвиђено је, кроз инвестиционо одржавање, да санирамо и саобраћајницу у Улици Благоја Паровића на Туњицама, која је у значајној мјери оштећена.  У Улици Царице Милице у Обилићеву, на потезу од Клинике за психијатрију до Дома здравља Обилићево, планирамо замијенити асфалт на саобраћајници и на троторарима, а радове очекујемо и у Грчкој улици – образложио је Сандић.

Он је додао да је у посљедње вријеме стигло доста примједби грађана због слабе видљивости хоризонталне сигнализације. Сандић каже да је то очекивано након зимског периода и дјеловања соли и абразивног материјала, па сигнализација није видљива.

–  Управо смо заввршили јавну набавку и потписали уговор са извођачем радова, тако да очекујемо да ускоро обиљежимо хоризонталну сигнализацију у градском језгру  и да тај посао обавимо до Дана града 22. априла, а након тога обиљежавање ћемо наставити и у другим насељима – нагласио је Сандић.

Сандић је навео да ће ове године на хоризонталној сигнализацији бити примјењена и једна новина, у виду употребе тзв.хлавдне пластике.

–  То је нова метода која ће бити примјењена приликом обиљежавања хоризонталне сигнализације. Било је покушаја да издвојимо и обиљежимо бициклистичку траку од Венеција моста до студентског дома, али је та трака изблиједила. Вјеујемо да ће нови материал остати дуже и дати боље резултате – закључио је Сандић.