Почела модернизација 1,3 километра пута кроз Врбању

Модернизација 1,3 километра магистралног пута Бања Лука – Челинац, кроз насеље Врбања, почела је данас.

Градоначелник Игор Радојичић, који је обишао градилиште у Врбањи, казао је да се у граду много ради на мрежи саобраћајница, израдњи кружних токова, те мостова.

  • Доста тога радимо у сарадњи са Путевима РС, што је и овдје случај, јер је на подручју Бање Луке доста магистралних и регионалних путних праваца, коју су у надлежности тог предузећа. Конкретно, данас и сутра имамо неколико великих послова са Путевима. Почињу радови на два улаза у град, и то један од правца Котор Вароша и Челинца и други из правца кањона Тијесно. Ово су јако оптерећене саобраћајнице преко којих иду хиљаде возила дневно, и којим се одвија јавни превоз – казао је Радојичић.

Ненад Нешић, директор „Путева“, прецизирао је да се у Врбањи ради на рехабилитацији коловоза, укључујући и радове на систему одводње и саобраћајне сигнализације, за шта ће бити издвојено 838.000 КМ.

Радове изводи домаће предузеће „Нискоградња“, а рок за њихов завршетак је 60 дана.

-У вријеме кризе узроковане епидемијом корона вируса, јако је битно и за Републику Српску и за Бању Луку, да све радове изводе домаће фирме – навео је Нешић.