Почела изградња новог фудбалског терена на Бањалучком пољу

На Бањалучком пољу, у непосредној близини тржног центра „Делта планет“, данас је почела изградња новог фудбалског терена са вјештачком травом, у оквиру великог плана за изградњу и обнову спортске инфраструктуре.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да ће нови терен бити изграђен по ФИФА стандардима и да ће бити намијењен свим бањалучким клубовима.

  • Данас почињемо прву фазу радова која подразумијева грађевинске и хидро захвате односно завршетак оборинске и фекалне канализације те водовода. Вриједност радова у овој фази је око 200.000 KM – рекао је Радојичић и указао да је крајем 2016. године изграђен идентичан терен са вјештачком травом код Градског стадиона.

Он је додао да Град Бања Лука у задњих неколико година интензивно ради на побољшању спортске инфраструктуре, од чега је један од највећих пројеката – отварање нове спортске дворане „Центар“ завршенe још прошле године.

  • Поред тога, улазимо у градњу спортске дворанe код ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, а надам се да ћемо до краја године спровести и јавну набавку за спортску дворану на Лаушу – истакао је Радојичић.

Игор Врховац из ОФК Спаратак, нагласио је да ће изградња новог фудбалског терена бити од изузетног значаја за све бањалучке клубове.

  • За нас је ово од великго значаја, степеница више у нашем раду и сигурно је да ће допринијети бољем и квалитетнијем стручном раду са дјецом – закључио је Врховац.

Нови фудбалски терен имаће димензије 110 са 78 метара, а биће изграђене и свлачионице за фудбалере и судије.