Почела изградња друштвеног дома у Крминама

Почела је изградња друштвеног дома у Крминама, у оквиру пројекта обнове друштвених домова на ширем градском подручју.

Градоначелник Игором Радојичић, који је са сарадницима, посјетио данас ову мјесну заједницу нагласио је да је програм обнове друштвених домова на сеоском и приградском подручју почео прошле године, када је започела или завршена обнова три дома на различитим крајевима града.

-Обновљени су домови у Дебељацима и Драгочају, ускоро ће бити готови и радови у Љубачеву, а данас у Крминама почињемо градњу потпуно новог дома на мјесту гдје је био некадашњи – казао је Радојичић.

Према његовима ријечима, идеја је да људи добију мјеста за окупљање, за друштвене садржаје и да сеоска и приградска подручја живе и око неких малих центара окупљања гдје ће се дешавати неки друштвени догађаји.

Радове изводи предузеће „Прогрес градња“, а заједно са набавком и уградњом столарије – коштаће око 75.000 КМ. План је да до почетка јесени објекат буде стављен под кров.

Члан Савјета МЗ Крмине Србо Божић, захвалио је градоначелнику Радојичићу и Граду на издвојеним средствима за нови дом.

-Наш стари дом је изгорио прије 50 година, тако да ће са овим новим то бити поновно рађање Крмина. Нови објекат послужиће нам за састанке мјештана и Савјета МЗ, али и за одржавање друштвених садражаја – навео је Божић.

Подсјећамо да је половином маја, почела и обнова друштвеног дома у Верићима, за шта је издвојено око 100.000 КМ.