Почела изградња водовода у Дракулићу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, озваничио је данас почетак изградње водовода у насељу Дракулић. Изградњом овог водовода на мрежу ће бити прикључена домаћинстава која су до сада користила јавну чесну или локалне изворе.

– Ове године је у плану да се ради 17 водовода на подручју града, један дио из редовних буџетских средстава, док ће други дио бити допуњен из ребаланса, те из средстава Владе РС за капиталне инвестиције. На неколико водовода су већ започети радови, а овдје имамо у плану изградњу водовода дужине око 700 метара. Вриједност инвестиције је 110.00 КМ – рекао је градоначелник Радојичић новинарима.

Извођач радова је бањалучки Водовод и требало би да буду завршени за 20 дана.

– Савјет МЗ Дракулић јесенас је кандидовао овај пројекат кроз који ће око 45 домаћинстава бити прикључено на водоводну мрежу. Имамо доста проблема са јавним чесмама и настојаћемо у наредном периоду да то ријешимо – казао је Зоран Поповић, директор бањалучког Водовода.

Предсједник Савјета МЗ Дракулић Жељко Дојчиновић, захвалио је Градској управи и Водоводу на овој инвестицији која ће много значити за становнике овог дијела Дракулића, јер ће овим практично цијела мјесна заједница бити покривена градским водоводом.