Почела еколошка рафтинг регата „Чист Врбас“

Еколошка рафтинг регата под називом „Чист Врбас“ почела је данас из Рафтинг центра „Кањон“ у Карановцу. Заједно са грађанима и члановима Рафтинг клуба „Кањон“, у овој акцији, у којој ће бити чишћене обале Врбаса у кањону Тијесно, учествовао је и предсједник Скупштине града Зоран Талић.

– На овај начин подижемо свијест о томе да је неопходно водити рачуна о чистоћи наших ријека и градова. Оно што један човек може да испрља, много других не може да очисти. Важно је да сви обратимо пажњу и да у том сегменту корак по корак подижемо свијест и да наш Врбас и нашу Бању Луку чинимо љепшим и бољим. Један од главних праваца развоја и визије је да Бања Лука буде чистија у концепту „зеленог града“. Количина отпада око ријека је порука да можемо и морамо боље и одговорније да се понашамо – поручио је Талић.

Александар Пастир из РК „Кањон“, рекао је да се данашњом заједничком акцијом показује како лијепо окружење може да буде још љепше када се смеће покупи и рециклира. Он је нагласио да је ова акција, између осталог, усмјерена и на кандидатуру нашег града за домаћина Свјестког рафтинг првенства 2021. године.

  • Током дана прикупљено је око 150 врећа смећа као и огромна количина дрвног отпада, трулих стабала и шибља. Акција се наставља све док кањон Тијесно не буде у потпуности очишћен – рекао је Пастир и додао да ће акција чишћења кањона Тијесно трајати до четвртка.

Акцију „Чист Врбас“ су помогли Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и компанија Кока-кола.