Почела градња кружног тока код „Леснине“

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“ данас су званично почели радови на изградњи кружног тока код „Леснине“, те је уједно потписан споразум између Града Бања Лука и предузећа „Путеви РС“ о наставку овог пројекта, односно проширења Улице Ивана Горана Kовачића.

-Ово је једанаеста кружна раскрсница у задње три године у граду. Данас почињу радови на једној од најфрекветнијих раскрсница којом дневно прође око 1.100 аутобуса – казао је приликом данашњег обиласка овог градилишта градоначелник Игор Радојичић.

Уједно, реализацијом овог пројекта биће комплетирана повезница источног и западног транзита, од новог моста у Обилићеву па до кружног тока на западном транзиту код „Центрума“.

-Улица Ивана Горана Kовачића такође ће бити проширена, тако да би од новог моста до „Центрума“ имали свега три семафора – истакао је Радојичић.

Градњу кружне раскрснице као и реконструкцију Улице Ивана Горана Kовачића финансираће предузеће „Путеви РС, док је обавеза Града да ријеши имовинске односе и техничку документацију.

-Ради се о модерној кружној раскрсници са двије траке чија је вриједност 1,3 милиона марака, а извођач предузеће „Нискоградња“ има рок за завршетак радова од 120 дана. За реконструкцију Улице Ивана Горана Kовачића биће издвојено око два милиона марака – рекао је директор предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић.

 

Радојичић је, овом приликом, казао да ће проћи и криза са вирусом корона, а град мора да настави да живи да максимално подстакне економске активности јер би заустављање пројеката и јавних инвестиција направиле још дубље проблеме за економију.

-Што се тиче Града, све јавне инвестиције које су планиране бити исфинансиране, сви који имају уговоре са Градском управом за реализацију одређених пројеката могу на то да рачунају, тако ће се тај дио економских активности одржати у настојању да се превазиђу негативне прилике по економију – закључио је он.