Почела градња кружног тока код Полицијске управе

Изградња нове кружне раскрснице, на укрштању код Полицијске управе, почела је данас, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Овај, будући кружни ток једна је од кључних саобраћајних тачака у граду, пошто представља повезницу Источног и Западног транзита.

  • Ово је већ десета кружна раскрсница која се гради уназад задње три године, за коју је из буџета издвојено 369.000 КМ – рекао је градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао радове на укрштању улица Исаије Митровића, Солунске и Козарске.

Према његовим ријечима, ова раскрсница је повезница неколико важних саобраћајница, и то с једне стране према новом мосту у Обилићеву и споју на Источни транзит, а на другој страни према Западном транзиту и центру града.

-Практично, изградњом овог кружног тока биће затворен прстен Источног и Западног транзита – нагласио је Радојичић.

Он је упутио апел возачима за стрпљење и разумијевање с обзиром на то да ће за вријеме извођења радова бити и измјене режима у одвијању саобраћаја.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, казао је да оно што издваја ову од других кружних раскрсница у граду, јесте то да се овдје ради о повезивању двије трокраке раскрснице које су до сада функционисале засебно.

  • Ова раскрсница неће бити у класичном облику круга, него више елипсе који ће повезати двије раскрснице. Затражили смо од извођача да се радови окончају и прије предвиђеног рока. Такође, настојаћемо да буде што мање потпуних обустава саобраћаја и да се саобраћај одвија и поред радова на овом локалитету – рекао је Сандић.

Он је навео да је ова кружна раскрсница требало да буде завршена и прије пуштања у функцију новог моста, али да су неуспјешни тендери отегли овај пројекат.

Извођач радова је предузеће „Козарапутеви“, које има рок од 90 дана да изгради раскрсницу. Из овог предузећа су обећали да ће настојати да радове окончају и прије уговореног рока.