Почела „Бањалучка зима“:“Зимзоград“ отворио врата

Вечерашњим отварањем „Зимзограда“ почела је нова манифестација „Бањалучка зима“ која ће пуних 45 дана понудити бројне догађаје за суграђене и све оне који ће посјетити наш град ове зиме.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, казао је да ће град наставити да подржава пројекте као што су „Зимзоград“.

– Богат и атрактиван садржај очекује све суграђане али и оне који посјете наш град за предстојеће зимске празнике. За Нову годину у Бањој Луци биће најбољи програм у региону. Наступиће сјајни регионални пјевачи и то 30. децембра Харис Џиновић, а у новогодишњој ноћи Жељко Самарџић и Никола Роквић.  Првог дана нове 2019. године Бањалучане и  туристе из цијелог региона забављаће Жељко Јоксимовић – казао је Амиџић.

Из Туристичке организације града Бања Лука потврдили су да су сви смјештајни капацитети букирани захваљајући „Бањалучкој зими“.

Марко Шиниковић, портпарол „Зимзограда“, рекао је да шести „Зимзоград“ доноси посебан и јединствен програм и садржај.

– Ове године смо се потрудили да „Зимзоград“ изгледом подсјећа на зимске манифестације и фестивале у европским метрополама, и дали му дашак свјетског изгледа и амбијентално декоративног дизајна рекао је Шиниковић.

„Зимзоград“ ове године има највећи Кидс и Фан парк, велику Старопрамен Паб терасу, пријатељски кутак и куглу М:тел-а, као и Кока-колино чаробно село у којем ће становати Дједа Мраз. „Зимзоград“ ове сезоне има и највећи Ice park, који ће почети радити чим дозволе временски услови.

Радно вријеме „Зимзограда“ је сваког дана од 10 до 22 часа, а трајање манифестације од 14. децембра 2018. до 31. јануара 2018. године.

Ову зимску манифестацију организују већ шест година агенција „Минт“ и Туристичка организација града Бања Лука.

Програм дешавања у „Зимзограду“ за децембар погледајте у наставку: програм I и програм II.

Сутра отварање: „Бањалучка бајка“ и BeLive

Плато испред Музеја савремене умјетности од сутра, 15. децембра, за најмлађе биће претворен у „Бањалучку бајку„, а паркић код Народног позоришта Републике Српске нудиће 30 дана забаве (BeLive). Организатор догађаја на ове двије локације је агенција „Луцидо“.

У „Бањалучкој бајци“ биће организован и дочек дјечије Нове године, уз наступ кловна, Дједа Мраза, балон-шоу и плесно-акробатски перформанс на свили.