Потписан уговор о изградњи трим-стазе у Парку Младен Стојановић

У Бањој Луци је данас потписан уговор о изградњи трим-стазе у Парку Младен Стојановић. Уговор су потписали градоначелник Игор Радојичић и Ранко Кременовић, представник извођача радова, фирме „МКР Кременовић“.

Радојичић је рекао да се дуго чекало на изградњу трим-стазе у најпознатијем бањалучком парку и да је укупна вриједност инвестиције 61.000 КМ.

– Постојала је иницијатива групе грађана и Савјета МЗ Росуље да се уреди стаза у парку и ево учинили смо прве кораке, урадили пројекат и потписали уговор. Стазу ће моћи користити професионални спортисти, али и сви рекреативци нашег града – нагласио је градоначелник.

Представник извођача радова, Ранко Кременовић, казао је да је рок за завршетак радова 120 дана и изразио увјерење да ће радови бити урађени квалитетно и у предвиђеном року.

Душко Тадић из Атлетског клуба „Бања Лука“, истакао је да је веома важно што је Град Бања Лука препознао значај изградње стазе у парку, те да су пријатно изненађени брзином којом је посао одрађен када су у питању прирпеме за изградњу.

Члан Савјета МЗ Росуље Синиша Мркобрада, изјавио је да идеја о изградњи стазе датира од раније. Он је изразио задовољство због чињенице да ће Град финансирати изградњу трим-стазе, односно због чињенице да је Градска управа препознала значај овог пројекта. Мркобрада је нагласио да ће стаза бити од користи активним спортистима, али и свим грађанима који воле спорт и рекреацију.

Према урађеном пројекту, стаза ће бити дужине 1.200 метара. Ширина стазе за трчање биће нешто мање од два метра, тачније 185 центиметара, док ће подлога стазе бити направљена од дробљеног ситног камена.

Подсјећамо да је Град Бања Лука прошле године обновио трим-стазу на Бањ брду, а да је ове године у плану, поред изградње трим-стазе у Парку Младен Стојановић, још и изградња двије теретане у природи, у насељима Старчевица и Лазарево, те изградња рекреативних садржаја на простору између Траписта и Бањ брда.