Потписан уговор: Договорена изградња вртића у Врбањи и игралишта у Мишином хану

Нови вртић у Врбањи, дјечије игралиште у Мишином хану и асфалтирање саобраћајница на подручју Дебељака и Куљана, пројекти су који ће се већ на јесен изводити у сарадњи Градске управе и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. Данас је у Градској управи потписан уговор о реализацији ових пројеката, а очекује се да би убрзо могли почети и радови на терену.

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да се потписом овог уговора наставља добра сарадња Града и Секретаријата, након што је, заједничким пројектом, изграђен дио канализационе мреже у Врбањи и недавно отворено дјечије игралиште у Лазареву.

  • Град ће обезбиједити потребну документацију и спровести поступак јавне набавке за нове заједничке пројекте, а уколико не буде проблема око јавних набавки, очекујемо да са реализацијом можемо кренути већ ове јесени – истакао је Радојичић.

ВД директора Секретаријата Марко Аћић, казао је да је за наведене пројекте предвиђено 130.000 КМ.

  • Од тога, 35.000 КМ улажемо у изградњу дјечијег игралишта у Мишином хану за интерно расељена лица, јер је велики број ових лица нашао своје мјесто жиљења управо у овој бањалучкој мјесној заједници. Остатак средстава односи се на суфинансирање изградње вртића у Врбањи, те модернизације саобраћајница на подручју Куљана и Дебељака – казао је Аћић.

Он је указао да је, истовремено, у току и изградња 50 тзв. социјалних станова у насељу Ада, након што су недавно у Куљанима, у оквиру овог пројекта, већ изграђене три стамбене зграде са 48 „социјалних“ станова.