Постављају „робот-тоалет“, умјесто старих кабина

Први самочистећи, аутоматски јавни тоалет биће инсталиран почетком идуће године на паркингу некадашње старе аутобуске станице у центру града, најављено је из Одјељења за комуналне послове.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар очекује да би тендерска процедура требала бити завршена до краја године, након чега би услиједило инсталирање првог тоалета ове врсте у граду.

-Овај тоалет ће, између осталог, бити доступан и за лица са инвалидитетом, а осим аутоматског чишћења, опремљен је и такозваном „антивандал опремом“ ради обезбјеђења трајности и сигурности – рекао је Билчар.

Према најавама из надлежног одјељења, коришћење овог јавног тоалета највероватније ће бити наплаћивано јер су искуства из других градова показала да је на тај начин најбоље управљање оваквим објектом.

Стављањем у функцију новог тоалета биле би уклоњене покретне тоалетне кабине, које се налазе испред Музеја савремене умјетности РС.

-У времену иза нас, имали смо доста пријава и жалби грађана због покретних тоалета на паркингу Музеја савремене умјетности. Међутим, нисмо их могли уклонити док не обезбједимо алтернативно рјешење, што ћемо сада и учинити- казао је Билчар.

 Фото илустрација

Фото илустрација