Посађене нове саднице у центру града

У оквиру друге фазе обнове централне пјешачке зоне, на потезу код Палате предсједника, јуче је засађено пет нових стабала.

-Ријеч је о одраслим садницама, и то о липи и храсту, те три метасеквоје – потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Наредних дана, уз ове саднице, биће засађено и украсно биље. На овом потезу, данас ће бити завршено и орезивање постојећег дрвећа.

Када је ријеч о реконструкцији пјешачке зоне, до сада су завршени радови на постављању каналица за одводњу оборинских вода, кабловске канализације, водовода и инсталација за будућу расвјету, те је почело бетонирање подлоге за постављање гранитних плоча.

Обнова пјешачке зоне, вриједна 1,2 милиона КМ, почела је јесенас, а према уговору, извођач радова има рок од 150 радних дана да заврши овај посао.

Послије завршетка прве фазе, којом је био обухваћен простор испред и уз Бански двор, у току је друга фаза која подразумијева поплочавање дионице уз објекат Палате предсједника РС, у правцу према Академији наука РС и угоститељским објектима у Улици Бана Милосављевића.