Подршка за 13 расељених и избјеглих породица

Градоначелник Игор Радојичић, уручио је данас уговоре о донирању опреме за 13 интерно расељених лица и избјеглица са циљем подршке економском оснаживању.

-Ријеч је о лицима који су рјешавани кроз програм стамбеног збрињавања, а овим уговорима су им додатно обезбијеђена одређена основна средства за неку малу дјелатност, попут машина за прераду дрвета или машинску обраду, а који треба да омогуће њима и њиховим породицама боље услове за живот – казао је Радојичић.

Према његовим ријечима, пројекат су финансирали Град и Catholic Relief Services (CRS), а укупна вриједност данашњих уговора је 48.000 КМ.

У име CRS-а Самир Софтић казао је да је та организација у оквиру регионалног стамбеног програма, којег финансира Влада Швајцарске, препознао потребу за социо-економски оснаживањем корисника пројекта.

-У 54 града и општина у БиХ подржали смо укупно 629 корисника пројекта економског оснаживања, од којих је 13 из Бање Луке – закључио је Софтић.

Ружица Бајић, један од корисника, истакла је да је захваљујући овој подршци добила посао који ће омогућити боље услове живота њој и њеној породици.