Поклањамо годишње картице за „BL-bike“

Поводом почетка рада система јавног изнајмљивања бицикала, Град Бања Лука је одлучио да поклони пет годишњих картица за „BL bike“.

Како бисте освојили картицу, потребно је да у четвртак, 5. априла, у 13 часова, тачно одговорите на постављено питање у нашој објави на фејсбук страници. Учествовати могу сви са мјестом пребивалишта у Бањој Луци.

Bike sharing, који је у функцији од 30. марта, успостављен је на локацијама у центру у Улици краља Петра I Карађорђевића, преко пута зграде Градске управе, код „Акване“, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“ и у Парку „Младен Стојановић“ уз дио тротоара Улице краља Петра I Карађорђевића.

Заинтересовани корисници могу се регистровати интернетом путем линка: https://www.nextbike.ba/sr/banjaluka/, мобилном апликацијом, директно на терминалу или доласком у просторије Одјељења за саобраћај и путеве.

Доласком на терминал и провјером идентификације, систем аутоматски откључава бицикл.  По завршетку вожње, корисник враћа бицикл на један од терминала, а систем аутоматски врши обраду и наплату у зависности од времена кориштења бицикла.

Годишња чланарина износи 20 КМ, а уплатом те чланарине грађани могу користити бицикле у 150 градова свијета. Према важећем цјеновнику за Бању Луку, првих пола сата вожње је бесплатно, а сваки наредни сат се наплаћује 1,50 КМ, док вожња дужа од пет сати (максимално 24 сата) кошта 20 КМ.