Позив спортским организацијама да доставе извјештаје за први квартал

Из надлежног Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт позивају спортске организације које Град суфинансира по Основном програму, да доставе извјештај о намјенском утрошку средстава за први квартал.

Иначе, прошли мјесец су уручена рјешења о суфинансирању програмских активности спортских организација по Основном програму, дефинисаних једногодишњим програмом, а која се додјељују на основу нових критеријума и бодовника.

Представници 58 спортских организација добили су рјешења о суфинансирању, за шта је Град укупно издвојио 860.000 КМ из буџета.

Наведеним рјешењима спортске организације се обавезују да у року од 30 дана од дана дознаке кварталних финансијских средстава, доставе извјештај о намјенском утрошку истих, на прописаним обрасцима ФИ и НИ који се налазе на интернет страници Града Бања Лука на овом линку.

„Подсјећамо спортске организације да уколико не испуне напријед наведену обавезу, односно не оправдају дозначена средства из првог квартала, неће им се уплаћивати наредни квартални финансијски износ и обуставиће се даље финансирање“, навели су из ресорног одјељења.