Позив пољопривредницима: Информишите се о овогодишњим подстицајима

Центар за развој пољопривреде и села позива пољопривредне произвођаче и представнике савјета мјесних заједница из руралног  и приградског подручја Бање Луке,  да у сриједу, 27. марта, у Банском двору присуствују скупу на којем ће моћи сазнати више о плановима и програмима рада Центра у овој години.

Скуп је заказан за 18.00 часова, а како су истакли из Центра – сви присутни имаће прилику да се информишу о подстицајним средствима за текућу годину и правилницима о њиховој додјели, као и о планираним пројектима.

Град Бања Лука ће ове године подржати пољопривредну производњу у руралним подручјима са око 1,7 милиона КМ. Од тога, за подстицаје је планирано 900.000 КМ, субвенције за побољшање квалитета пољопривредног земљишта 200.000 КМ и 628.500 КМ за активности Развојно-едукативног центра „Мањача“.

Програм подстицаја за привођење земљишта култури ове године садржи и одређене новине, и то у смислу да су за категорије корисника који могу остварити право на додјелу ових средстава утврђени процентуални износи од укупних средстава предвиђених за ове намјене.

Такође, за разлику од досадашње праксе да апликанти достављају пројекте прије утврђивања фактичког стања, они ће бити обавезни да доставе само захтјев за израду пројекта за предметну парцелу.

Све субвенције ће бити додијељене путем јавних позива, које ће у наредном периоду расписати Центар за развој пољопривреде и села.