Позив младим креативцима: Пријавите оригиналне драмске текстове

Невид театар из Бање Луке позива креативне младе ауторе од 18 до 30 година из БиХ да пријаве своје идеје за оригиналне драмске текстове, намијењене дјеци узраста од три до 11 година на тему културних разноликости у БиХ.

Поред оригиналног драмског текста, млади аутори имаће прилику да пишу о проблемима образовног система у БиХ и понуде конкретне идеје ка реформи образовања, као и разлоге зашто желе истражити тему образовања и културних разноликости у БиХ.

Конкурс је отворен до 3. марта до 23.59 часова.

Од три до шест најбољих драмских текстова које ће Тања Шљивар, вишеструко награђиван драмски писац и  директор Драме Народног позоришта у Београду, повезати у једну текстуалну цјелину, настаће интерактивна-образовна представа за дјецу узраста од три до 11 година. Представа ће бити извођена у Бањој Луци, Бугојну, Добоју, Источном Сарајеву, Киселјаку, Крешеву, Мостару, Сарајеву, Травнику, Тузли и Усори до краја августа 2019. године.

Како су навели, имплементацијом пројекта омогућиће дјеци и младима који су свакодневно изложени проблемима образовања, етничким и другим видовима сеграгације или дискриминације у школама да кроз игру и драмску образовну форму уче и продубе своја знања о културним разноликостима у БиХ и важности цјеложивотног учења, васпитања и образовања, те повежу се младим из других дијелова БиХ.

За више информација о правилима учешћа, резултатима конкурса и наградама можете прочитати на страници пројекта: www.obrazovanjekrozigru.com

 Илустрација (Невид театар)

Илустрација (Невид театар)

Невид театар ову активност проводи у оквиру пројекта «Образовање кроз игру», а који се проводи кроз заједнички пројекат Уједињених нација „Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“. Пројекат суфинансира и Министарство просвјете и културе Републике Српске.