Позив за бесплатне здравствене прегледе

Превентивни здравствени прегледи, под радним називом “За твоје добро”, трају од 1. фебруара ове године, а из Дома здравља позивају становнике мјесних заједница Центар I и II и Булевар да се одазову и провјере своје здравствено стање.

Из бањалучког Дома здравља подсјећају грађане да се прегледи обављају на Поликлиници и да су потпуно бесплатни. Директорица “Дома здравља” Невена Тодоровић, каже да ће грађани добити позив из амбуланте породичне медицине и позива све да се одазову на контроле.

  • Акција се фокусира на најризичнија или типична обољења, а то су кардиоваскуларна и малигна обољења. Радимо скрининг на карциноме грлића материце, дојке, дебелог цријева, ректума и простате, те утврђујемо факторе ризика за кардиоваскуларне болести. Прегледи обухватају већи број анализа и ризичних мјеста на које би требало да обратимо пажњу, због чега би грађани требало да се одазову на превентивне прегледе. Овим путем, поново позивамо грађане који имају, али и оне који немају здравствено осигурање, да се одазову на ове превентивне прегледе који су бесплатни и којима се утврђују могући ризици по њихово здравље – навела је Тодоровић.

Акција „За твоје добро“ почела је у октобру прошле године, а планирано је да током ове године прегледима буде обухваћено 27.000 становника Бање Луке.