Позив ЕУ: 3,5 милиона КМ за инвестиције у пољопривреду

​У оквиру пројекта EU4Agry, објављен је јавни позив за додјелу бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу. Рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15:00 часова.

Општи циљеви Позива су постизање одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса, увођење добрих пракси, стварање нових и очување постојећих радних мјеста.

На предметни позив могу се пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се баве примарном пољопривредном производњом у секторима:

  • производња млијека;
  • производња меса;
  • узгој житарица и уљарица;
  • узгој воћа (укључујући виноградарство и маслине);
  • узгој поврћа и
  • производња јаја.

Укупан буџет Позива износи 3,5 милиона КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту крећу од 30.000 до 200.000 КМ.

Пројекат „Подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ 2020-2024 (EU4Agri)“ има за циљ модернизацију пољопривредно-прехрамбеног сектора и развој руралне економије повећањем конкурентности пољопривредне производње, послова и услуга. Пројекат вриједан 20,25 милиона евра у БиХ спроводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (UNDP) и Чешка развојна агенција CzDA).

Детаљније информације погледајте овдје.

Такође погледајте Смјернице за подносиоце пријава.

Апликанти из Републике Српске потребно је да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.