Подршка за 27 туристичких догађаја

У настојању да се обогати садржај за посјетиоце града на Врбасу, Градска управа у наредној години финансијски ће подржати 27 различитих дешавања, која су уврштена у Календар туристичких манифестација.

Све манифестације су одабране путем јавног позива, проведеног недавно а на који су се могла пријавити удружења грађана, правна лица, односно организатори туристичких манифестација.

-У календару, који је подржала Скупштина града, налазе се манифестације које ће бити суфинансиране и организационо подржане од стране Града, с обзиром на то да промовишу широк спектар туристичких активности – казали су из Одјељење за културу, туризам и социјалну политику.

Како су појаснили, укупно 77.500 КМ је директна новчана подршка Града одабраним манифестацијама, с тим да су за три манифестације које су уврштене у календар, средства обезбијеђена путем Туристичке организације града.

Подршка ће бити, како су навели, пружена и уступањем простора Града потребних за одржавање појединих манифестација.

Планиране манифестације односе се на низ занимљивих садржаја и фестивала, који могу привући туристе, па је тако своје мјесто и у календару за 2020. годину, нашао већ добро познати фестивал посвећен бањалучком ћевапу, који сваке године обара рекорде посјећености.

Ту су и фестивали вина, пива, чоколаде, пењачки фестивал „Дрил енд чил“, фестивал витештва, мото фест, Бањалучки октобар фест, те више дешавања на Врбасу.

Календар погледајте овдје.