Подршка Града за 318 студената: Уплаћена прва стипендија

Уплаћена је прва стипендија за свих 318 студената, које Града Бања Лука стипендира у академској 2017/2018. години. Укупно за студентске стипендије, Град ће по једној рати издвајати 45.780 КМ, а преосталих девет биће исплаћивано према плану током ове године.

Како су навели у надлежном Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, половином марта стекли су услови за почетак уплате стипендија студентима, јер је одређен број студената одустао од градске стипендије у корист стипендије Министарства просвјете и културе РС.

По окончању конкурсне процедуре за републичке стипендије, ресорно градско одјељење сачинило је коначну ранг листу студената који су остварили право на стипендију по основу успјеха на студију, у академској 2017/2018. години.

Од укупно 318 студената стипендиста, њих 220 остварило је право на стипендију по основу социјалног статуса, 61 студент по основу успјеха на студију, док су 37 стипендије за дефицитарна занимања.

Висина стипендије према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износи 130 КМ, а за дефицитарна занимања износи 250 КМ.