Погледајте како ће изгледати бања у Топлицама

Реконструкција простора Бањско-рекреативног центра Српске Топлице, требало би да почне на прољеће идуће године, упоредо са изградњом новог моста, који ће бити изграђен 200-тињак метара од бање.

Власник овог комплекса је Завод за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”, који је прошле године на лицитацији купио овај простор. Истовремено, у току је тендер за избор извођача за градњу новог моста у Топлицама, који ће замијенити дотрајали, једносмјерни мост код бање који ће бити преуређен у пјешачки прелаз.

Према ријечима директора Завода Горана Талића, интензивиране су припреме за реализацију овог великог пројекта.

-Урадили смо идејно рјешење комплекса и недавно добили локацијске услове од ресорног министарства. Изабрана је и пројектанска кућа, која почиње израду пројектне документације. С обзиром на то да је ријеч о технички комликованом пројекту  и објекту који је под заштитом, цијенимо да ће нам за саму припрему документације бити потребно најмање два до три мјесеца. Послије тога улазимо у процес избора извођача посла – казао је Талић.

Према идејном рјешењу, планирано је да постојећи објекат задржи хоризонталне и вертикалне габарите, али ће постојећи садржаји бити готово у потпуности промијењени, изузев бањских купатила која ће бити задржана.

Примарни садржаји ће бити оријентисани на квалитетно, модерно и рационално кориштење природног ресурса термоминералне воде, што подразумијева већи број водених и пратећих садржаја као што су: базени, велнес, фитнес и слично.

Нови мост убрзаће саобраћај у овом дијелу Бање Луке и уз планове Завода „Др Зотовић“ за реконструкцију бањског комплекса – дати једну потпуно нову слику овом дијелу града.