Поводом почетка школске године: Радојичић посјетио школу „Јован Цвијић“

Поводом почетка нове школске године, градоначелник Бање Луке Игор Радојичић посјетио је данас Основну школу „Јован Цвијић“ у бањалучком насељу Кочићев вијенац, која је једна од 19 школа које су обухваћене овогодишњим програмом обнове и санације школских установа на градском и приградском подручју. Приликом обиласка, Радојичић је нагласио да је у реконструкцију ове школе уложено 200.000 КМ, и то у оквиру заједничкој пројекта Града и Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

– Надам се да ће ученици сада имати много боље услове и да ће им бити лијепо и угодно у обновљеној школи. Такође, током прве седмице нове школске године упозоравамо и све учеснике у саобраћају да наши најмлађи суграђани излазе на саобраћајнице. Пажња је увијек потребна, али од данас нека сви учесници у саобраћају буду на посебном опрезу, јер је много дјеце у саобраћају – изјавио је Радојичић.

Директорица школе Мила Никић истакла је да је ова школа од данас богатија за 79 првачића, те да ће они, као и остали ученици и наставници, имати знатно боље услове за рад, пошто је зграда школе током љетњег распуста у потпуности „утопљена“, пошто је постављена нова фасада и измјењена столарија.

Поводом почетка школске године, данас је и предсједник Скупштине града Зоран Талић, обишао Основну школу „Петар Петровић Његош“ у Обилићеву, у коју је ове године кренуло 114 првачића, подијељених у четири одјељења. Предсједник Талић нагласио је да Град Бања Лука улаже максималне напоре како би створили што боље услове за рад основних школа на градском и приградском подручју, због чега је и услиједила овогодишња, велика акције реконструкције школских установа. Он је подсјетио да је, током ове године, у санацију 17 основних и двије средње школе уложено нешто више од 1,9 милиона КМ.

У настојању да се подигне свијест и самих ученика, а поготово 1.918 првачића, који ове године по први пут сједају у школске клупе, Град Бања Луке је припремио сет пригодних поклона, који ће ових дана бити дијељени у свим основним школама. Поред пригодних мајица, ове године је по први пут припремљен и саобраћајни буквар, чији је циљ да најмалђе ученике подучи правилном понашању у саобраћају.