Поводом „Недјеље дјетета“: Пријем за малишане из „Бубамаре“

Замјеник градоначелник Бање Луке Срђан Амиџић, организовао је данас пријем за малишане из вртића „Бубамара“, поводом традиционалне „Недјеље дјетета“.

Током пријема, Амиџић је рекао да градска аминистрација, организацијом бројних догађаја за дјецу током „Недјеље дјетета“, настоји да укаже на потребе и права наших најмлађих суграђана и да промовише позитивне вриједности.

– Хвала малим другарима што су данас били наши гости, а посебно њиховој колегици Дорис која је у ових седам дана, откако траје ова манифестација, симболично управља градом као мала градоначелница – рекао је Амиџић.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, нагласила је да је тренутно највећа потреба вртића „Бубамара“ ново дјечије игралиште, те позвала друштвено одговорне компаније да помогну Центру и дјеци подаре игралиште у овом вртићу.

– Такође, ово је прилика да се још једном укаже на потребу адаптације и изградње нових простора за вртиће како бисмо били у прилици да смјестимо дјецу коју сада нисмо у прилици да примимо у вртиће, због ограничених капацитета – закључила је Куртиновић.

У оквиру „Недјеље дјетета“, удружење „Сва дјеца свијета“ данас је у атријуму Градске управе, организовало изложбу дјечијих радова и забавни програм који су извели ученици Основне школе „Јован Цвијић“.