Побијени први шипови за вијадукт на Паприковцу

Захваљујући повољним временским приликама, изградња нове саобраћајнице између Лауша и Паприковца, вриједне 2,7 милиона KМ, напредује добрим темпом, а ових дана грађевинци су почели са бетонирањем шипова на које ће бити „положен“ будући вијадукт.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, који је данас обишао градилиште, истакао је да се тренутно ради на изградњи вијадукта, на правцу из Улице Јована Рашковића.

 

-Мјесец дана од увођења извођача у посао, могли смо да се увјеримо да радови теку добром динамиком и да настављају се земљани радови, постављањем шипова за стубове будућег вијадукта. Од пројектована 22, до данас је „побијено“ пет шипова на којима ће бити грађени стубови вијадукта. Очекујемо да ће сви шипови бити завршени до краја године, те да се убрзо уђе у градња канализације уз будућу саобраћајницу – истакао је Сандић.

Истовремено, ради се и на другом крају градилишта у насељу Лауш од Санске улице, гдје је већ урађен армирано-бетонски потпорни зид дужине 62 метра.

Услови за изградњу ове, изузетно важне саобраћајнице створени су након што се Град Бања Лука, послије вишегодишњег судског спора, уписао у земљишне књиге као власник некадашњег воћњака, уз осигурана средства за изградњу од стране Владе РС.

Изградња ове саобраћајница је један од највећих, а због конфигурације терена, и најзахтјевних инфраструктурних пројеката у граду. Према пројекту, предвиђена је изградња саобраћајнице у дужини од 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће направити спој Санске улице на Лаушу, од цркве преко „Економије“, до Улице Јована Рашковића на Паприковцу, гдје ће бити изграђена нова раскрсница са Зеленгорском улицом.

 default

default

 default

default