Петрићевац: Радови на путу према Мотикама у пуном јеку

Градња нове саобраћајнице на правцу од „Жутих зграда“ према Мотикама, вриједна више од два милиона КМ, одвија се планираном динамиком, а на првом дијелу дионице ових дана слиједи изградња горњег слоја пута, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

Према подацима са терена, тренутно се изводе радови на изградњи оборинске и фекалне канализације, као и постављању нове водоводне мреже, која ће, поред изградње нове саобраћајнице, трајно ријешити питање комуналне инфраструктуре у овом дијелу града.

-На првој дионици већ су изграђени потпорни зидови. У наредних 15 дана биће завршени радови на подземним инсталацијама, након чега креће изградња горњег слоја пута, односно уградња тампона и бетонских ивичњака- казао је начелник одјељења Славиша Сандић.

Упоредо са овим радовима, наставља  се постављање канализације и водоводне мреже на преосталом дијелу трасе.

-Други дио трасе је мање захтијеван у погледу градње, па су на овој диниоци већ почели радови на инсталацији подземних инсталација – казао је начелник Сандић.

Радови на изградњи Улице краља Александра I Карађорђевића отворени су крајем марта ове године, у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Предвиђена је изградња 1,2 километра саобраћајнице на потезу од тзв. жутих зграда до објекта „Павловић турса“. По пројекту, гради се модерна саобраћајница ширине шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, као и јавном расвјетом.

Досадашња саобраћајница у Улици краља Александра је била неусловна и дотрајала, те је одлучено да се иде у потпуну реконструкцију односно изградњу нове саобраћајнице.