Петрићевац: Почела градња вртића и мјесне заједнице

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, положили су  данас камен – темељац за будући објекат дјечијег вртића и мјесне заједнице  на Петрићевцу, у оквиру вишенамјенског објекта, чију је изградњу помогла Влада Србије.

Током церемоније, градоначелник Радојичић захвалио се Влади Србије на донацији од око 1,4 милиона КМ, којом ће на Петрићевцу бити изграђен вртић за више од стотину малишана и објекат мјесне заједнице.

  • За овај објекат дугујемо велику захвалност Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу јер се овај се пројекат реализује захваљујући финансијској подршци Србије у оквиру великог програма за више општина и градова у Српској и за српско становништво у Федерацији БиХ – казао је Радојичић.

У оквиру овог пројекта, Град Бања Лука до сада је, властитим средствима, изградио амбуланту породичне медицине у којој ће бити пружане здравствене услуге за више од 6.700 пацијената из овог насеља. У наставку пројекта, уз амбуланту, биће изграђен вртић и мјесна заједница, са салом од стотину мјеста и више канцеларија.

Генерални секретар предсједника Републике Србије Никола Селаковић  рекао је да „Србији  не може да буде потпуно добро ако то може не подијели са Републиком Српском.“

  • На иницијативу предсједника Србије Александра Вучића и српског члана  Предсједништва БиХ Милорада Додика, Србија је почела да помаже и подржава различите врсте развојних пројеката градова и општина у Републици Српској – рекао је Селаковић.

Изградњу вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу изводи грађевинско предузеће „Тектон“ и „Грађење Ђурић“, а вриједност уговорених радова износи 1,7 милиона КМ. Радови би, по уговору са извођачем, требали бити окончани у року од 300 радних дана.