Петрићевац: Добар темпо на изградњи вртића

Петрићевац ће ове године добити први градски вртић, са предвиђеним смјештајем за око стотињак малишана, а радови на изградњи овог објекта, без обзира на актуелну, епидемиолошку ситуацију, напредују одличним темпом.

Према информацијама са терена, ових дана је бетонирана армирано-бетонска плоча изнад приземља будућег вртића, у оквиру изградње вишенамјенског објекта, вриједног око два милиона KМ. Поред вртића, у овом објекту налазиће се и амбуланта породичне медицине и мјесна заједница, укључујући и салу за окупљања мјештана.

Тренутно, на објекту гдје ће бити смјештена мјесна заједница, изводе се инсталатерски радови док је изградња објекта будуће амбуланте породичне медицине у завршној фази.

Изградњу вишенамјенског објекта финансирају Град Бања Лука и Влада Србије. Kроз програм помоћи Републици Српској, Србија је за изградњу овог објекта обезбиједила 1,4 милиона KМ, док се преостали износ финансира из градског буџета.

Радови су почели у новембру прошле године, а извођач радова – предузеће „Тектон“ , према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.