Паприковац: Изграђен нови кружни ток на путу према УКЦ-у

Нова, кружна раскрсница изграђена је ових дана на саобраћајници код УКЦ-а, у оквиру предстојећег отварања новог пута између Лауша и Паприковца, који би требао да значајано растерети саобраћај у овом дијелу града.

У оквиру завршних радова на изградњи нове повезнице, тзв. „паралеле“ између Лауша и Паприковца, вриједне 2,7 милиона КМ, која ће бити пуштена у функцију наредне седмице, урађен је и кружни ток у Улици Јована Рашковића. Ово је већ 12-та кружна раскрсница која је урађена у протекле четири године.

– С обзиром на очекивани велики саобраћајни ток на новој саобраћајници, али и велики број возила на постојећем путу према УКЦ-у, одлучено је да се ово укрштање реконструише у кружну раскрсницу. У оквиру ових радова, и постојећа аутобуска стајалишта ће бити измјештена ван коловоза, што ће такође довести до квалитетнијег одвијања саобраћаја – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Изградња ове саобраћајнице један је од највећих, а због конфигурације терена, и најзахтјевних инфраструктурних пројеката у граду која ће смањити гужве на Лаушу, једном од највећих насеља у граду, посебно на Карађорђевој улици.

Нова саобраћајница дуга је 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, а уз улицу урађена је и сва остала потребна инфарструктура.

Упоредо са изградњом „паралеле“ у припреми је и нова линија јавног превоза која ће саобраћати преко новоизграђене саобраћајнице и тако спојити више градских насеља са Универзитетским клиничким центром.

Ради се о новој линији „Лауш – Паралела – Центар – Зелени мост“, која ће носити ознаку „линија бр. 7“.