Панорамским бусом на Бањ брдо

Град Бања Лука ће и у новој туристичкој сезони организовати превоз на најпопуларније градско излетиште – Бањ брдо, а с обзиром на то да ни из другог покушаја није пронађен партнер који би превоз организовао туристичким возићем, превоз ће бити организован панорамски мини бусом. Из Одјељења за саобраћај и путеве наглашавају да ће од ове године панормаски мини бус морати имати рампу за улаз лица са инвалидитетом, те ће Бањ брдо бити доступно и овом дијелу становништва.

– Ових дана очекује се поновно објављивање јавне набавке и уколико се јавна набавка успјешно оконча, превоз би започео за Дан града – 22.априла и трајао би све до 30. септембра. Траса вожње је предвиђена од фабрике обуће „Бема“ (окретиште аутобуске линије бр. 13) до споменика на Бањ брду, и то радним даном од 15.00 до 20.00 часова, а суботом и недјељом од 9.00 до 20.00 часова – објашњавају из надлежног одјељења.

Цијена карте ће износити 1 КМ у једном смјеру,  а за дјецу до 5 година вожња ће бити бесплатна.

Подсјећамо да је организовани превоз на Бањ брдо наишао на веома добре реакције наших суграђана. Према подацима за прошлу годину, у периоду од краја јула до септембара у којем је саобраћао бус, услугу  је користило више од 7.000 грађана.

 Фото: архива

Фото: архива