Панорамска вожња до Бањ брда почиње на Дан града

Град Бања Лука ће и у новој туристичкој сезони организовати превоз на најпопуларније градско излетиште – Бањ брдо. Уколико се јавна набавка за избор најповољнијег понуђача за туристички возић успјешно оконча, превоз би започео за Дан града – 22.априла и трајао би све до 30.септембра, најављују из Одјељења за саобраћај и путеве.

Траса туристичког возића би била од фабрике обуће „Бема“ (окретиште линије бр. 13) до споменика на Бањ брду, и то радним данима од 15 до 20 часова, а суботом и недјељом од 9 до 20 часова. Цијена карте ће износити 1 КМ у једном смјеру, а за дјецу до 5 година вожња би била бесплатна – истичу у овом одјељењу.

Како је најављено, у наредних неколико дана биће објављена јавна набавке за избор најповољнијег понуђача који би организовао превоз панорамским туристичким возићем према Бањ брду.

Уколико не буде заинтересованих понуђача, као алтернативно рјешење остаје панорамски мини бус односно „Бањ бус“,  као и прошле године.

– Без обзира на то што се радило о замјенском рјешењу, овај вид превоза наишао је на позитивне реакције наших суграђана и туриста, који су у великом броју користили овакву врсту превоза. Према нашим подацима, у периоду јул-септембар у којем је саобраћао бус, услугу туристичког буса је користило више од 7.000 грађана – наводе из Одјељења за саобраћај и путеве.

 

 Фото: архива

Фото: архива