Отворен нови Амерички кутак у центру Бање Луке

У Бањој Луци су вечерас отворене нове просторије „Америчког кутка“ у центру града, на адреси Краља Петра I Карађорђевића број 115.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, који је присуствовао отварању, казао је да је Градска управа додијелила овај простор и да је то исправна одлука јер је Бања Лука добила репрезентативан „Кутак“.

-Овај простор је далеко више од билиотеке, више асоцира на иновациони центар и надам се да ће у њему бити много различитих садржаја – истакао је Радојичић.

Елен Џермејн, замјеник шефа мисије у Амбасади САД у БиХ, рекла је да се први Амерички кутак у Бањој Луци  отворио 2005. године и да је то мјесто за повезивање, учење и иновације.

-Опремили смо кутак разним стварима од роботичких сетова, 3Д принтера, таблета до књига и све је то како бисмо помогли младима да уче вјештине 21. вијека и да открију властите таленте кроз забаву и дружење – истакла је Џермејнова.

Додала је да ће кутак и даље бити мјесто одржавања радионица, часова енглеског језика, као и окупљања љубитеља књига, те да ће угостити предаваче из разних области.

Овај нови објекат је потпуно обновљен и модеризован од стране америчке Амбасаде.

Амерички кутак у Бањој Луци до сада се налазио у друштвеном дому Обилићево.