Отворен друштвени дом у Верићима

Након више од три деценије чекања, мјештани Верића су добили савремено изграђен и опремљен друштвени дом. Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, данас је свечано отворио овај друштвени дом и том приликом нагласио да је Град уложио 100.000 марака за уређење и опремање дома. Он је рекао да ће ово бити мултифункционалан објекат у којем ће, поред мјесне заједнице, бити смјешени амбуланта, апотека, лабораторија, а предвиђен је и простор за невладине организације.

– Ово је сигурно најљепши и најуређенији дом на сеоском подручју. Урађени су фасада, столарија, спољашње уређење, као и прилаз дому. Верићи су насеље у којем су веома активна удружења као и мјесна заједница, овдје живе веома вриједни и радни људи, и заиста им треба помоћи – рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће се ускоро бити расписан тендер за изградњу великог објекта на Лаушу, вриједности око миллион марака у којем ће бити смјештене обје мјесне зајднице, полицијска станица, матична канцеларија.

– Након тога слиједи Петрићевац, гдје је такође направљен пројекат и обезбијеђена почетна средства. Надам се да ћемо до краја године ући и у тај посао. Идуће године завршићемо унутрашње уређење дома у Крминама и одредићемо још двије локације на којима ћемо додатно радити, водећи рачуна да буде на различитим крајевима града. Прошле године смо друштвене домове радили у Драгочају, Љубачеву и Дебељацима – нагласио је градоначелник.

Предсједник Савјета МЗ Верићи Славиша Вучковац, изразио је захвалност Градској управи и градоначелнику на помоћи приликом уређења и опремања друштвеног дома. Он је подсјетио да је градња дома започета још прије 33 године и да је сада коначно завршен. Он је истакао да је изградња дома од огромног значаја за локално становништво које ћа сада многе услуге добијати на једном мјесту, у савременом објекту.