Отворен „Делта планет“, посао за више од 2.000 људи

„Делта планет“, највећи шопинг мол у БиХ, данас је свечано отворен у Бањој Луци, послије двије и по године изградње и уложених 70 милиона евра.  Уз присутсво бројних, угледних званица, центар су отворили предсједник компаније Делта Мирослав Мишковић и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. У свом обраћању, Додик је захвалио Делти на одлуци да овај шопинг мол изгради у Бањој Луци.

– Овдје имамо компанију која је регионални лидер и која може да ради овакве пројекте било гдје у региону. Делта може да буде примјер и другима који желе да инвестирају овдје, јер је њихово искуство позитивно и показује да су Бања Лука и Република Српска спремни да прихвате велике пројекте – рекао је Додик и додао да je Бања Лука, отварањем овог објекта, знатно проширила своје потенцијале.

Предсједник Делте Мирослав Мишковић, нагласио је да је ово велики дан за његову компанију, те се захвалио свима који су помогли да овај шопинг мол буде отворен у Бањој Луци.

– Бања Лука је једна тачкa на нашем путу реализације великих пројеката од Триглава до Црног мора. Недавно смо отворили хотел у Љубљани, за седам дана отварамо шопинг мол у бугарској Варни, а надам се скором почетку реализације великих пројеката у Сарајеву, Загребу, Скопљу и Београду – изјавио је Мишковић.

Према његовим ријечима, Делта је у изградњу овог центра инвестирала 70 милиона евра, уз кредитну подршку Свјетске банке и Уникредит банке. Он се, уједно, захвалио лакташкој „Нискоградњи“, која је саградила објекат, на успјешно изведом изведеном послу.

Истовремено, градоначелник Игор Радојичић нагласио је да је градска администрација уложила велике напоре у реализацију ове инвестицијe, истичући да се овај Делтин пројекат уклапа у напоре да се Бања Лука позиционира као регионално средиште.

– Бања Луке се гради и хвала вам што сте допринијели путу на којем се налазимо. Захваљујем се Делти на томе што је препознала Бању Луку и баш овдје изградила највећи шопинг мол у регији. У нашем концепту развоја Бање Луке као регионалног центра, наш град би требало да буде и регионални лидер у трговини. „Делта планет“ је у рангу најбољих регионалних и европских тржних центара и биће један од разлога да се долази у наш град. Под овим кровом своје радно мјесто наћи ће више од 2.000 људи и то је изванредан допринос нашим настојањима за развој привреде и отварање нових радних мјеста – истакао је Радојичић и додао да је, захваљујући овом пројекту, дошло и до значајног унапређења саобраћајне инфраструктуре у овом дијелу града. Уједно, он се захвалио Делти на недавној донацији за доградњу дјечијег вртића у Обилићеву, истичући да је Бања Лука добила још једну друштвено одговорну компанију која поmаже развој локалне заједнице у којој послује.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, изјавио је да ће ова, вриједна инвестиција помоћи Влади да испуњава своје зацртане циљеве – више радних мјеста, боље плате и останак младих људи на нашим просторима.

– Надам се да ће „Делта планет“, поред домаћег становништва, привући и госте из регије који ће овдје долазити у куповину – рекао је Вишковић.