Од 4. до 11. јуна: Театар фест „Петар Кочић 2018“

Премијером представе „Каролина Нојбер“ аутора Небојше Ромчевића, у адаптацији и режији Кокана Младеновића, у Народном позоришту РС ће у понедјељак, 4. јуна, бити отворен Театар фест „Петар Кочић 2018“ који се ове године одржава под слоганом „Мит и стварност“.

Програм је ове године одабрао редитељ Марко Мисирача, који је казао да је акценат и овај пут на домаћим савременим ауторима, али да је одабрао представе који преиспитују митове и предрасуде и баве се њима на јединствен начин.

Мисирача је подсјетио да Театар фест „Петар Кочић“ фестивал који вреднује и промовише врхунска достигнућа у позоришној дјелатности, са акцентом на ауторе који стварају на језицима јужнословенских народа.

Фестивал је основан 1998. године, а од 2008. добио је такмичарски карактер. Тако је смотра позоришта прерасла у манифестацију на којој се представљају и вреднују најбоља позоришна остварења, представе настале према савременом драмском тексту региона.

Овогодишњи фестивал траје до 10. јуна, а комплетан програм погледајте овдје.

Театар фест „Петар Кочић 2018“ подржао је и Град Бања Лука и налази се у Календару културних манифестација Града за 2018. годину.