Од 25. августа двосмјерни саобраћај у цијелој Улици владике Платона

У Улици Владике Платона, код зграде Основног суда, од 25. августа ступа на снагу измијењен режим одвијања саобраћаја, на начин да ће се на цијелој њеној дужини одвијати двосмјерни саобраћај. Тренутно, само је дио улице двосмјерни, а дио је једносмјерни уз могућност паркирања возила на коловозу.

– Наведеном измјеном режима ће се побољшати одвијање саобраћаја у овом дијелу града, јер саобраћај са паркиралишта код зграде Алтернативне телевизије неће више бити искључиво пресумјерен на раскрсницу код „Адико банке“ већ и на новоизграђену кружну раскрсницу код Храма Свете Тројице, као и дио саобраћаја из смјера Гундулићеве улице – кажу у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Подсјећамо да је у Алеји Светог Саве, раскрсница код Храма Свете Тројице реконструисана, односно да је на наведеној локацији изграђена кружна раскрница, а да ће током септембра бити окончана изградња још једне кружне раскрсница такође на овој саобраћајници, код Адико банке, те ће се уз наведене грађевинске радове и нове регулативне мјере у Улици Владике Платона, знато подићи ниво квалитета саобраћајна у овом дијелу града.