Од 15. маја на јавном увиду више нацрта регулационих планова

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће од 15. маја до 15. јуна, на јавном увиду бити више нацрта регулационих планова, и то:

НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ПРИВРЕДНОГ КОМПЛЕКСА МЕДЕНО ПОЉЕ 

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази уз Булевар војводе Живојина Мишића, а односи се на к.ч.бр.1/2 и 2476/10, к.о. Бања Лука 5 (н.п.) у површини од 1,41 хектар и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „ROUTING“, д.о.о. Бања Лука, ул. Првог крајишког корпуса бр.16, просторијама Градске управе и Мјесне заједнице Ада.

НАЦРТ РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ИНТЕРПОЛАЦИЈУ ОБЈЕКАТА ДРУШТВЕНИХ САДРЖАЈА НА УЖЕМ ПОДРУЧЈУ ГРАДА БАЊЕ ЛУКЕ

Нацртом Плана обухваћен је простор седам микролокалитета који се налазе:

  • између улица Змај Огњеног Вука, Мојковачке улице и њихових огранакана
  • на углу улица Василија Острошког и Хајдук Вељка,
  • на углу улица Драгише Васића и Тина Ујевића,
  • између ул. Цара Лазара, Браце Поткоњака и ријеке Врбас,
  • уз Улицу Палих бораца
  • уз Улицу Петра Великог и
  • између Алеје Светог Саве, ул. Васе Пелагића и огранка ул. Николе Пашића

и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „УРБИС ЦЕНТАР“ д.о.о. Бања Лука, Ул. Булевар Војводе Степе Степановића бр.101а, просторијама Градске управе и мјесних заједница Лазарево 1, Центар 1, Нова Варош, Обилићево 1, Ада и Чесма.

НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПРОСТОР ДЕФИНИСАН  УЛИЦАМА: ВУКА КАРАЏИЋА, I КРАЈИШКОГ КОРПУСА, МИЛАНА РАДМАНА, ДР МЛАДЕНА СТОЈАНОВИЋА И КРАЉА ПЕТРА I КАРАЂОРЂЕВИЋА

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази између улица Краља Петра I Карађорђевића и Петра Кочића, а односи се на земљиште означено као к.ч.бр.1670/1, к.о. Бања Лука 7 (н.п.) у површини од 0,31 хектар и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа Института за грађевинарство „ИГ“ д.о.о. Бања Лука, ул. Краља Петра I Карађорђевића бр. 92-98, просторијама Градске управе и просторијама Мјесне заједнице Центар 2.

 

НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ЗА ПРОСТОР ИЗМЕЂУ: УЛ.ЦАРА ЛАЗАРА, ИСТОЧНОГ ТРАНЗИТА, УЛ.ГАВРИЛА ПРИНЦИПА И ДЕСНЕ ОБАЛЕ ВРБАСА (РАДНИ НАЗИВ: „ЈУГ 4“)

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази уз улицу Мирка Ковачевића,  а односи се на к.ч. бр. 257 к.о. Бања Лука 4 (н.п.), у  површини од  0,11 хектара и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „ИНДУСТРОПРОЈЕКТ“, а.д. Приједор, Ул. Церска бр.2 Бања Лука, просторијама Градске управе и Мјесне заједнице Обилићево 2.

НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА ПАПРИКОВАЦ-ПЕТРИЋЕВАЦ – ЗОНА “Б”

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази у Улици Љубијских рудара, а односи се на к.ч.бр. 1132/6, к.о. Петрићевац 2 (н.п.), у површини од 673м2 и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „ИНДУСТРОПРОЈЕКТ“, а.д. Приједор, Ул. Краља Петра II Карађорђевића бр.9а, Бања Лука просторијама Градске управе и Мјесне заједнице Петрићевац.

НАЦРТ ИЗМЈЕНЕ ДИЈЕЛА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА СТАМБЕНОГ НАСЕЉА ДРАКУЛИЋ

Нацртом Плана обухваћен је простор који се налази уз улицу Банијску, а односи се на дијеловe к.п. бр. 1326/1, 1326/2, 1327, 1328, 1255/1 и 1256 к.о. Петрићевац 2 (н.п.), у површини од 0,93 хектара и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа “ROUTING“, д.о.о. Бања Лука, ул. Првог крајишког корпуса бр.16, просторијама Градске управе и просторијама Мјесне заједнице Петрићевац.

Нацрти планова заинтересовани ће моћи погледати сваким радним даном од 08.00 до 16.00 часова у просторијама гдје ће бити изложени, као и на овој интернет страници.

За вријеме трајања јавног увида, све до 15. јуна 2018.године свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрте, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрти бити изложен или доставити у форми дописа Градској управи Града Бања Лука – Одјељењу за просторно уређење.