Од септембра вода у горњем дијелу Чесме и Крчмарица

Радови на изградњи водоводног система „Чесма-Крчмарице“, са којег ће се снабдијевати више од 500 домаћинстава у горњим дијеловима Чесме, биће завршени наредног мјесеца, у оквиру радова, вриједних 2,8 милиона КМ.

-Радови напредују добром динамиком тако да ће први потрошачи, са нове мреже у Чесми, већ средином септембра по први пут добити стабилно водоснабдијевање – истакао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Бичар.

Да би воду обезбиједили у вишим дјеловима Чесме, изграђена су и два нова резервоара, на трећој и четвртој висинској зони, која су повезана потисним цјевоводима.

У досадашњем току радова, већ је завршена секундарна мрежа треће зоне и већи дио послова на изградњи четврте висинске зоне.

-Завршетком свих ових радова, више од 500 домаћинстава из горњих дијелова Чесме,  добиће воду а за дио села са лакташке општине створиће се претпоставке да се напаја водом са овог система – наглашава Билчар.

Водоснабдијевање виших дјелова Чесме изводи се у оквиру великог пројекта под називом „Вода 1“, у укупној вриједности од 7,8 милиона КМ. У оквиру овог пројекта, биће изграђено 56 километара нове водоводне мреже у више насеља у граду, укључујући и онај у Чесми и Крчамирицама.