Од понедјељка издавање такси наљепница за 2018. годину

Од понедјељка 19. фебруара, почеће издавање евиденционог броја, односно такси наљепнице за 2018. годину, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Такси наљепница се издаје почетком сваке године и она важи само за једну годину. Самостални такси превозници, као и предузећа регистрована за такси превоз, су дужни да истакну наведену наљепницу  у горњи десни угао предњег вјетробранског стакла, са унутрашње стране. Уколико се не постави – прописана је одговарајућа новчана казна.

 

Како су навели из надлежног одјељења, Бањалучани на овај начин могу сами да контролишу односно на лицу мјеста да се увјере да ли неко покушава да обавља нелегални такси превоз на подручју града.

-Евиденциони број односно такси наљепница за 2018. годину, са новим грбом града, је црвене боје, на којој је жутом бојом наведен евиденциони број, а са унутрашње стране се налази холограмска заштита. Издавање је бесплатно – закључили су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Подсјећамо да у Бањој Луци има 265 такси возила, те да такси превоз врши девет удружења и два предузећа, а на званичној интернет страни Градске управе Бања Лука су постављени цјеновници услуга за сва удружења, односно предузећа.