Од покретања до данас: Више од 3.000 корисника „Грађанске патроле“

Мобилну апликацију „Грађанска патрола“, од маја ове године до данас преузело је више од 3.000 наших суграђана, показују подаци интернет провајдера.

Градска управа захваљује свим нашим суграђанима који свакодневно користе ову апликацију и пријављују уочене аномалије, те их позива да је користе у што већој мјери, како би наш град био љепши и уређенији.

Током прошле седмице, више наших суграђана пријавило је лијепљење предизборних плаката на недозвољеним мјестима. Поводом ових пријава, Комунална полиција је појачала контроле политичког оглашавања и плакатирања на комплетном подручју Бање Луке.

Како су појаснили, политичко оглашавање, којим се промовишу политичке странке, коалиције и њихови програми и кандидати, и воде предизборне кампање, може се вршити само у периоду проглашене предизборне кампање, и на само за то предвиђеним просторима за плакатирање (инфо-панои, инфо-стубови), на сопственим (привременим и покретним) пропагандним паноима, покретним оградама и жардињерама, и на закупљеним просторима правних и физичких лица у складу са Одлуком о јавном оглашавању на градском подручју.

Поред тога, суграђани су „Грађанском патролом“ пријавили и непрописно одлагање отпада на више локација у граду, покварену расвјету у Улици Милана Радмана, те оштећено игралиште у Улици Саве Љубоје.

Такође, по пријави грађана да у Улици Раде Радића, веома фреквентној саобраћајници у насељу Врбања, на три шахта вибрирају поклопци и изазивају буку – надлежне градске службе су одмах реаговале и обавијестиле „Водовод“, чије су екипе предузеле мјере и  поставиле гумене подлошке како би се спријечила ова појава.