Ове године још један терминал „БЛ бајка“

На прољеће би Бањалучанима, али и посјетиоцима града на Врбасу могao бити доступaн још jедан терминал за изнајмљивање бицикала.

На четири локације је прошле године уведена могућност изнајмљивања бицикала путем система “БЛ бике“ и за тај алтернативни начин превоза је владао велики интерес. Због успјеха тог пројекта, намјера да се ове године систем прошири још једним терминалом.

Према плановима Одјељења за саобраћај и путеве, локација новог терминала би требало да буде у Обилићеву или Росуљама.

–  Када је у питању Обилићево, у игри је локација на укрштању Улице Цара Лазара са новоизграђеним дијелом Источног транзита, у непосредној близини новог вртића, а у Росуљама на укрштању улица Триве Амелице и Краља Петра II. За обје локације већ су израђени урбанистичко-технички услови – навели су у овом одељењу.

Бања Лука се прошлог прољећа придружила великој породици свјетских градова који користе  систем за јавно изнајмљивање бицикала. „Бајк шеринг“ систем, прије зимске паузе, имао је више од 1.000 корисника, а регистровано је око 11.000 изнајмљивања за првих осам мјесеци кориштења.

Локације на којима се могу изнајмити бицикли су: центар града – Улица краља Петра I Карађорђевића, водени парк Аквана, Парк Младен Стојановић и Улица Мајке Југовића – код Студентског центра „Никола Тесла“.