Обновљен кров Дома омладине

Бањалучки Дом омладине, уз подршку Града и међународних партнера, добио је реконструисани кров, који ће моћи бити кориштен и као нова сцена за извођење разних културних садржаја.

Градоначелник Игор Радојичић, нагласио је да је санацијом крова на Дому омладине ријешен грађевински проблем на овом објекту, али и добијен нови простор за одржавање разних културних, едукативних и забавних садржаја.

– Градска администрација настоји да се простор Дома омладине „оживи“ и тиме унаприједи и обогати друштвени и културни живот града, што је и један од фокуса платформе „Бања Лука људског лица“. Дом омладине је, кроз активирање пројеката за дјецу, младе, старије и особе са инвалидитетом, који су реализовани у сарадњи са невладиним организацијама, добио низ нових садржаја, а санацијом крова добили смо и нове просторе гдје се они могу организовати – рекао је Радојичић.

Извршни директор Института „Перпетум мобиле“ Илија Трнинић казао је да су они једна од бројних организација цивилног сектора која у оквиру платформе „Бања Лука људског лица“ реализује своје програме у просторијама Дома омладине.

  • Санација овог простора је јако значајна јер смо дугорочно добили капацитет за провођење разних активности организација цивилног друштва- нагласио је он.

Радови на санација крова Дома омладине, вриједне више од 220.000 КМ, реализовани су у сарадњи Града Бање Луке, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и Међународне организације за миграције (ИОМ).