Обновљена подручна школа у Дракулићу

Подручна школа у Дракулићу добила је „ново рухо“ ових дана, у оквиру велике акције обнове и изградње 17 школских и предшколских објеката, вриједне 6,5 милиона КМ.

-На школи је урађена нова фасада и вањска столарија. Санирана је и кровна конструкција и постављене су подне керамичке облоге – навели су из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, истичући ђаци и наставници сада имају много боље услове за рад.

У оквиру овогодишње обнове школа, у току је реализација највећег појединачног пројекта из овогодишње обнове – „утопљавање“ ОШ „Змај Јова Јовановић“, за шта је кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ обезбијеђено нешто више од милион KМ.

Обимни радови трају и на школи „Бранко Ћопић“ у Борику, за шта је такође кроз пројекат енергетске ефикасности обезбијеђено око 700.000 KМ.

Радови планирани за ову годину, већ су окончани на школи у Павловцу, гдје је замијењена вањска столарија и санирани санитарни чворови, затим на школи у Стричићима, која је уз столарију, добила је и обновљену фискултурну салу, док је Економска школи добила нову столарију у сутерену школе, са укљученом адаптацијом кабинета за практичну наставу.

Такође, у оквиру плана за ову годину – приведена је крају градња спортске дворане ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, за шта је издвојено 950.000 KМ, а данас почиње и градња дворане у ОШ „Свети Сава“ на Лаушу.

Овогодишњим планом обнове, обухваћена је и ОШ „Бранислав Нушић“ и току је поновљени поступак јавне набавке за замјену столарије на старом објекту школе.

Свеукупно,  6,5 милиона KМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката. Средства су обезбиједили Град, Свјетска банка кроз пројекат „Енергетске ефикасности“ који имплементира Министраство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, затим Министарставо просвјете и културе РС, УНДП, Влада Србије и јапанска Владе.