Обнова друштвеног дома у Мишином хану

Дотрајали објекат друштвеног дома у Мишином хану, биће ускоро обновљен и стављен на располагање мјештанима у оквиру активности на оживљавању друштвених садржаја на селима и приградском подручју.

Наредне седмице биће расписан тендер за избор извођача овог посла, који ће обухватити санацију и реконструкцију постојећег објекта у Мишином хану, који данас настањује око 3.500 становника.

Како је предвиђено пројектом, у приземљу будућег објекта налазиће се вишенамјенска сала и апотека, док је на спрату предвиђена канцеларија мјесне заједнице.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, предвиђена је детаљна обнова овог објеката, која укључује потпуну саанцију унутрашњег и спољњег дијела друштвеног дома.

У оквиру обнове друштвених домова и оживљавања друштвених садржаја у руралним срединама, прошле године је у Љубачеву изграђен потпуно нови објекат, док су обновљени односно завршени објекти домова у Верићима, Драгочају и Дебељацима.

Нови дом саграђен је и у Крминама, гдје је у току друга фаза завршних радова на објекту како би био у потпуности завршен и стављен на располагање мјештанима тог краја.

Истовремено, раде се пројекти санације друштвених домова у Рекавицама, Пискавици и  Залужанима, који ће се радити у наредном периоду.

 Обновљено више друштвених домова (Фото архива)

Обновљено више друштвених домова (Фото архива)