Обнова друштвених домова у Крминама и Верићима

Мјештани Крмина и Верића ове године требало би да добију обновљене друштвене домове, у којима ће моћи да одржавају свечаности, састанке и друге активности од значаја за друштвени живот.

У намјери да се свим становницима како градског, приградског тако и сеоског подручја, омогући простор за друштвена дешавања, надлежно Одјељење за комуналне послове је покренуло активности на реконструкцији домова у ове двије мјесне заједнице.

У том правцу, расписан је тендер за избор извођача за реконструкцију оба дома, за шта су средства планирана овогодишњим буџетом у укупном износу од 180.000 КМ.

У Верићима је потребно да се постојећи недовршени објекат друштвеног дома – заврши односно да се ураде фасада и столарија, а када је ријеч о Крминама – планирано је да се ове године ураде кров и столарија.

 

Како су навели из надлежног одјељења, прије десетак дана отворен је друштвени дом у Драгочају, а убрзо ће бити отворен и санирани дом у Дебељацима.

Подсјетили су да ће и мјештани Љубачева ове године добити ново мјесто за друштвене садржаје, јер је у току изградња друштвеног дома у том насељу.