Обавезна евиденција запослених путем електронског система

С циљем ефикаснијег и рационалнијег извршавања радних задатака, градоначелник Драшко Станивуковић затражио је од организационих јединица у Градској управи да запослени досљедно поштују обавезу електронске евиденције долазака и одлазака са посла.

-Желим подсјетити на обавезу свих запослених у Градској управи да приликом долазака и одлазака са посла односно радног мјеста изврше евиденцију истих путем електронског система за евиденцију и праћење присуства радника. С тим у вези, неопходно је да сви запослени радници користе електронски систем евиденције и да пријаву и одјаву врше у складу са прописаном процедуром – наведено је у допису упућеном свим организационим јединицама.

Руководиоци организационих јединица задужени су да на мјесечном нивоу врше контролу у својој организационој јединици и поређење евиденција из електронског система и евиденције коју води одговорни службеник организационе јединице за потребе обрачуна плата радника. За дане за које се евентуално пропусти евидентирање у електронском систему, сматраће се да запослени није био присутан на радном мјесту.

Подсјећамо да електронски систем за евиденцију и праћење присуства радника постоји дуго година, али да поједини запослени нису поштовали обавезу евиденције путем овог система.