Ново спортско игралиште у Пискавици, ускоро и нови пут и тротоар

Мјештани Горње Пискавице ускоро би требало да добију ново спортско игралиште, у оквиру настојања градских власти да се омогуће нови садржаји на сеоском подручју и на тај начин да допринос задржавању становништва у руралним срединама.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, нагласио је да радови на изградњи игралишта ускоро почињу, те да вриједност радова, заједено са спортским инвентаром, износи око 40.000 КМ.

– Овај пројекат реализује се у оквиру планова обнове школских објеката и изградње спортске инфраструктуре у сеоским подручјима. Надамо се да ће изградња овог игралишта, али и више саобраћајница на овом подручју, дати допринос да људи, без обзира на све тешкоће, остану на селу – рекао је Бањац.

Истовремено, начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, најавио је да би ове године требало да буде изведено више захвата на саобраћајној инфраструктуру у Пискавици.

Он је прецизирао да ће, током ове године, бити реконструисан локални пут Шеве – Зовик у вриједности од 22.000 КМ, а ових дана се приводе крају радови и на реконструкцији пута на правцу Шумари – Горња Пискавица (вриједност око 21.000 КМ).

– Поред тога, биће реконструисан пут у центру Пискавице, гдје ће бити изграђен тротоар у вриједности од 36.000 КМ – рекао је Сандић и додао да ће ове године у овом насељу бити постављено још једно аутобуско стајалиште.

Предсједник Савјета МЗ Горња Пискавица Горан Кнежевић, рекао је да ће изградња игралишта почети за десетак дана и да је на тај начин уважен захтјев Савјета МЗ Пискавица.

– Захвални смо градоначелнику Радојичићу и начелницима Бањцу и Сандићу који су подржали наш пројекат. Нашој дјеци ће ово значити много, поговотво имајући у виду да Пискавица нема спортско игралиште, и да ће дјеца добити лијепо мјесто за игру и дружење – закључио је Кнежевић.